The Story..

"Att helt plötsligt stå inför situationen att behöva ändra kurs i Livet gjorde att jag valt att skriva. Att få dela med mig av min berättelse kan ge kunskap till andra för att skapa förståelse för hur det är att leva med en tuff diagnos. Dela gärna med dig till någon du tror behöver läsa, eller ta del av mina ord själv. Ingen vet hur morgondagen ser ut"... Carpe Diem! Du öppnar första kapitlet i storyn Lördagen 6 September 2014..

tisdag 1 november 2011

DEDICATED...



Jag är totalt dedikerad mitt arbete. Jag älskar varje möte med människor och att se glädjen i dem jag hjälper till en livsplan i val av hudvård, förståelse av helheten och att följa resultaten till perfektion är magisk.

Att arbeta som jag gör, tar ibland längre tid än de besök man gör hos en traditionell hudläkare, eller specialist på invärtesmedicin, MEN jag arbetar långsiktigt med orsaksbaserade lösningar, inte symptomlindrande receptbelagda kemiska läkemedel.
Idag satte jag griller i huvudet på... Läkemedelsverket.. Ja.. Tro det eller ej, men ibland är vältalighet och en väldokumenterad sanning det som skapar de största frågetecken hos de byråkratiska myndigheterna. Time will tell - de som väckt en debatt ifrån våra största kontrollorgan angående läkemedel VET inte hur de ska tackla en fråga - en anmälan just om våra medicinska hudvårdsprodukter vi valt sedan 8 år att arbeta med. De är helt fantastiska - MEN kräver en konsultation och bedömning för att alla patienter ska få korrekta val utifrån diagnos. Vi fick en skrivelse från Läkemedelsverket i maj i år. De har fått in en anmälan från... håll i er.. en av våra egna leverantörer som egentligen bara vill att vi använder deras produkter... som jag personligen anser är i princip verkningslösa. Deras ansvariga läkare har satt igång en hetsjakt på kliniker som använder produkter innehållande ämnet Benzoylperoxid. Detta är en ingrediens som är antibakteriell och fungerar suberbt för att lugna en aktiv acne UTAN att behöva ta till antibiotika eller starkare läkemedel. Det intressanta i detta är att Apoteken i hela Sverige säljer dessa preparat under "egenvård" vilket betyder att du som konsument SJÄLV kan gå in på vilket Apotek som helst och bestämma vilken typ av acne du har, utan diagnos, konsultation eller hjälp av en hudspecialist. Nu fungerar samhället så att när ett preparat är läkemedelsklassat får det inte säljas om kosmetika... Ehhh... Behöver jag säga att min skriftliga samt verbala motivering ställde saken på sin spets.. Handläggaren.. som fått ett utförligt svar med tre alternativa lösningar tappade tal och tankeförmåga.. Vi är INTE en hudvårdssalong som leker med läkemedel.. Vi är en ISO-certifierad medicinsk klinik  där ALL personal är legitimerad och produkten ifråga sätts inte in om inte en korrekt diagnos gör att behovet finns journalfört.

I nuläget är vi i moment 22. Jag säger som jag alltid sagt. Jag ski...er i etablissemangets dubbelmoral. Jag har en mission av att hjälpa de mest problematiska hudproblem, men på ett korrekt sätt..

Gissa om jag är nyfiken på... hur vi förmodligen kommer bli ännu ett prejudikat.. för hur man hanterar människor.... inte meningslös byråkrati.... To be continued..

Love / Cat

Inga kommentarer:

Bloggarkiv