The Story..

"Att helt plötsligt stå inför situationen att behöva ändra kurs i Livet gjorde att jag valt att skriva. Att få dela med mig av min berättelse kan ge kunskap till andra för att skapa förståelse för hur det är att leva med en tuff diagnos. Dela gärna med dig till någon du tror behöver läsa, eller ta del av mina ord själv. Ingen vet hur morgondagen ser ut"... Carpe Diem! Du öppnar första kapitlet i storyn Lördagen 6 September 2014..

torsdag 30 juni 2011

CONTROVERSIAL......


Att säga vad man tycker är en egenskap att eftersträva. Att säga vad man tycker på ett konstruktivt, kreativt och där målet är att uppnå en förändring är en gåva.

Att använda sig av metaforer, uttryck och ord i en blogg, genom att skriva böcker, noveller eller i vilken form man än väljer, finns det alltid andra som anser att just det DU tycker inte ligger i linje med deras inställning till saker och ting i livet. Vad och vem är det som avgör när Du anses som kontroversiell? Vad och vem är det avgör vad som är passande eller opassande?

Jag har alltid haft en åsikt. Det betyder inte att jag inte kan ändra mig i situationer när någon väl motiverar ett oliktänkande som ger mig insikter som gör att man utvecklas och växer. Men när man får påpekanden om att man skriver, säger eller tycker saker som anses kontroversiella, borde då inte de oliktänkande inspireras av en diskussion eller åtminstone ta reda på hur man kommit fram till sina tyckanden?

Jag har ofta, inte alltid, varit stark i mina beslut. Jag vet vad jag vill och vet att tankens kraft kan försätta berg. Jag respekterar människor som är av annan åsikt än jag själv och jag accepterar att vissa inte vare sig kan fatta beslut eller vågar ha en åsikt som sticker ut från mängden.
Det jag inte respekterar, är när man får kritik för kontroversiella åsikter utan att det konstruktivt leder någonstans. Precis som att man stagnerat i ett ingemansland där de som kritiserar fastnat i ett apatiträsk fyllt med bitterhet och inte kommer ur geggan.

Jag kommer aldrig sluta tycka, jag kommer aldrig sluta ha åsikter som ibland kanske inte faller i smaken.. Men en sak är klar. Jag skulle aldrig skada, såra eller ha åsikter med syfte att kränka någons integritet, på samma sätt förväntar jag mig att vuxna människor som inte är av den kalibern, hellre håller tyst om man inte är villig att löpa linan ut.

Jag blir hellre illa omtyckt för den jag är, än älskad för att försöka vara någon som andra vill att jag ska vara.


Som läsare och betraktare av mitt liv hoppas jag att någonstans mellan raderna, inspirationen finns till att våga leva. Att våga tycka och framförallt, hitta dig själv och ha egna åsikter. Det är befriande att hitta ordens makt - just för att orden kreeas inne i din själ och hjärna vilket hela tiden utvecklar nya tankar, idéer och åsikter..

Var sätter DU din gräns för vad och vem som är kontroversiell?
Själv är jag solklar i min åsikt...

Love / Cat

Inga kommentarer:

Bloggarkiv